Recepten van eigen bodem
-
- Berichten: 663
- Lid geworden op: 07-04-2010 22:30
Recepten van eigen bodem
Nu het 't hoogseizien is van de rabarber, wil ik jullie dit lekkere recept niet onthouden, door mij zelf al vele malen beproefd en geproefd
En je weet het he, rabarber oogsten voor de langste dag!
Rabarber Kruimeltaart
Een heerlijke, friszoete kruimeltaart
Nodig voor de rabarbermoes:
500 gram rabarber
100 gram suiker
½ tl. Nootmuskaat
25 gram maïzena of custardpoeder
Nodig voor de kruimeltaart:
350 gram bloem
250 gram suiker
250 gram boter
zout
75 gram muesli
zakje vanillesuiker
Verder nodig: boter om in te vetten, paneermeel springvorm (24 of 26 cm)
Rabarber schoonmaken, in stukjes snijden. Met de suiker zachtjes aan de kook brengen tot het geheel moes is geworden. Laat het iets afkoelen en roer de nootmuskaat samen met de in water opgeloste maïzena door de moes. Verder af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 200 C. Vet springvorm in met boter en bestrooi licht met paneermeel.
Kneed met de toppen van de vinger s het kruimeldeeg van alle ingrediënten. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en maak een opstaande rand. Verdeel de afgekoelde moes over de bodem (ik strooi vaak eerst nog wat custard over de bodem, wordt het minder klef).
Verkruimel de rest van het deeg over de moes, druk het langs de kanten aan. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar (ik doe er zeker een uur over!)
De taart kun je als gebak of nagerecht serveren, denk aan lauwwarm opdienen met misschien een bolletje ijs erbij als dessert?
BB, Daturae
En je weet het he, rabarber oogsten voor de langste dag!
Rabarber Kruimeltaart
Een heerlijke, friszoete kruimeltaart
Nodig voor de rabarbermoes:
500 gram rabarber
100 gram suiker
½ tl. Nootmuskaat
25 gram maïzena of custardpoeder
Nodig voor de kruimeltaart:
350 gram bloem
250 gram suiker
250 gram boter
zout
75 gram muesli
zakje vanillesuiker
Verder nodig: boter om in te vetten, paneermeel springvorm (24 of 26 cm)
Rabarber schoonmaken, in stukjes snijden. Met de suiker zachtjes aan de kook brengen tot het geheel moes is geworden. Laat het iets afkoelen en roer de nootmuskaat samen met de in water opgeloste maïzena door de moes. Verder af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 200 C. Vet springvorm in met boter en bestrooi licht met paneermeel.
Kneed met de toppen van de vinger s het kruimeldeeg van alle ingrediënten. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en maak een opstaande rand. Verdeel de afgekoelde moes over de bodem (ik strooi vaak eerst nog wat custard over de bodem, wordt het minder klef).
Verkruimel de rest van het deeg over de moes, druk het langs de kanten aan. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar (ik doe er zeker een uur over!)
De taart kun je als gebak of nagerecht serveren, denk aan lauwwarm opdienen met misschien een bolletje ijs erbij als dessert?
BB, Daturae
Blessed Be, Daturae
-
- Berichten: 300
- Lid geworden op: 09-04-2010 23:48
-
- Berichten: 300
- Lid geworden op: 09-04-2010 23:48