recepten
Geplaatst: 23-06-2014 10:51
Eton mess, er zijn veel varianten maar dit is hem zoals ik hem voor Litha heb gemaakt.
ingredienten:
750 gr aardbeien
1 zakje vanillesuiker
honing
rood fruit smoothie
250 ml slagroom
500 ml griekse yoghurt
6 meringues
Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in kleine stukjes. Roer een paar eetlepels honing door een paar eetlepels smoothie, giet dit over de aardbeien en laat ze even lekker marineren.
Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker erdoor.
Verkruimel de merengues, niet al te fijn, je hebt wat grotere stukjes nodig maar ook wat helemaal verpulverde meringues.
Hou een soepopscheplepel gemarineerde aardbeien apart en schep de rest door de griekse yoghurt, voeg de merengues en de slagroom toe en schep het voorzichtig door elkaar. (Het moet geen gladde massa worden maar een mix van lekkers)
Doe de rest van de gemarineerde aarbeien er overheen en klaar!
Dit is het recept voor 6 personen.
Eet smakelijk allemaal!
ingredienten:
750 gr aardbeien
1 zakje vanillesuiker
honing
rood fruit smoothie
250 ml slagroom
500 ml griekse yoghurt
6 meringues
Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in kleine stukjes. Roer een paar eetlepels honing door een paar eetlepels smoothie, giet dit over de aardbeien en laat ze even lekker marineren.
Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker erdoor.
Verkruimel de merengues, niet al te fijn, je hebt wat grotere stukjes nodig maar ook wat helemaal verpulverde meringues.
Hou een soepopscheplepel gemarineerde aardbeien apart en schep de rest door de griekse yoghurt, voeg de merengues en de slagroom toe en schep het voorzichtig door elkaar. (Het moet geen gladde massa worden maar een mix van lekkers)
Doe de rest van de gemarineerde aarbeien er overheen en klaar!
Dit is het recept voor 6 personen.
Eet smakelijk allemaal!